Hållbarhet

Så här jobbar vi med hållbarhet

Alla vi som älskar att springa i naturen förstår ju också att vi måste vara rädda om den. Vi vill även värna hållbara åretrunt orter och medarbetare. Som ett led i det här arbetet har vi anslutit oss till Hållbarhetsklivet, besöksorganisationen Västsveriges initiativ, och deras principer.

SÅ LITE ONÖDIG MILJÖPÅVERKAN SOM MÖJLIGT

En stor del av påverkan på miljön i samband med ett lopp är transporten dit. Vi marknadsför främst loppet till en svensk och norsk målgrupp. Som deltagare kan du resa kollektivt med tåg och lokalbuss till eventcenter Tanum Strand där du hämtar nummerlappen och går i mål. Härifrån går också bussarna till starten och här erbjuds after run, mat och boende.

När vi arbetar med arrangemanget, tänker vi till och planerar våra transporter för att köra så lite som möjligt och undvika onödiga resor.

Datum för loppet är valt i samråd med Länsstyrelsen Västra Götaland för att minimera störning av djurlivet.

I nära samarbete med Länsstyrelsen Västra Götaland följer vi upp eventuell påverkan på naturen längs banan, vid behov läggs spång över utsatta ställen. Skor med metalldubb är inte tillåtna att använda i loppet.

Vi använder främst banmarkeringar som vi kan återanvända, så som flaggor och skyltar.

Vid energistationerna källsorterar deltagaren sitt skräp i därför avsedda kärl. Det råder totalt förbjud att skräpa ner längs banan, det leder till diskvalificering.

Vi uppmuntrar dig som löpare att ta med en egen kåsa att använda vid energistationerna. Om inte, så går de muggar du använder till återvinning. Muggarna är godkända enligt den senaste EU-lagstiftningen.

Efter genomfört lopp går vi igenom banan en extra gång och ser så att inget skräp finns kvar, då plockar vi även upp det som inte har med loppet att göra. Viss städning sker även innan, vi vill ju att löparna ska mötas av en ren och trevlig miljö.

Din fina medalj är designad och tillverkad i Sverige av svenskt trä.

De vinnarvästar som delas ut till segrarna i trailtouren återanvänds så mycket som möjligt.

BRA FÖR BÅDE BOENDE OCH BESÖKARE

Genom vårt samarbete med lokala idrottsföreningar, genererar vi viktiga inkomster för barn- och ungdomsidrotten på orten.

Vi gör våra inköp lokalt i så stort utsträckning som möjligt.

Vi har förlagt Bohusläns Bästa till en tid på året då det inte är högsäsong. Det bidrar till en jämn beläggning på boendeanläggningarna.
Vår förhoppning är att fler ska upptäcka vad Bohuslän har att ge off season.

Bohusläns Bästa arrangeras i nära samarbete med Hotel Tanum Strand. Loppets energistationer är belägna vid Saltviks camping och Everts sjöbod, i vår kommunikation berättar vi om respektive verksamhet som bedrivs där.

När du väl på plats i Grebbestad är, vill vi uppmuntra dig att stanna en extra dag och upptäcka vad mer som området har att erbjuda. I våra kanaler hittar du tips om aktiviteter och besöksmål.

Vi hoppas också att eventet ska vara en trevlig tillställning för boende på orten. Både att många vill springa själva eller gå ut och heja på alla löpare som kommer förbi.

Instagram

@bohuslansbasta
Triften trivs bland granitklipporna. Det kommer du också göra...🩷 #bohuslänsbästa #tanumstrand #trailsofswe #dacia #outnorthtrailtour #asics #enervit #trailrunningsweden #kvillebynssk #tedactive #västsverige #westsweden
🌊
#bohuslänsbästa #tanumstrand #trailsofswe #dacia #outnorthtrailtour #asics #enervit #trailrunningsweden #kvillebynssk #tedactive #västsverige #westsweden
Upp. Ner. Upp igen. Tekniskt traillöpning och vyer💯
Oregelbundna granitklippor, fullt fokus och häpnadsväckande vyer🤩. #bohuslänsbästa #tanumstrand #trailsofswe #dacia #outnorthtrailtour #asics #enervit #trailrunningsweden #kvillebynssk #tedactive #västsverige #westsweden

Nyhetsbrevet

Som prenumerant får du all aktuell information från oss direkt i inkorgen Du får även tillgång till erbjudanden från våra partners med bland annat 20% rabatt på alla Asics trailskor hos Outnorth.

I samarbete med