Tävlingsinfo

Inför loppet

DATUM
Lördag 12 oktober 2024

KLASSER
Damer 22 km Tävling
Herrar 22 km Tävling
Damer 22 km Motion
Herrar 22 km Motion

Anledningen till att vi skiljer på Tävling och Motion är att de som anmäler sig till Tävling ska placeras i samma startgrupp kl 10.00.

ARENA
TanumStrand Spa & Resort, Grebbestad. Här finns nummerlappsutdelning och tävlingsexpedition. Här finns målet. Hit vill du!

PARKERING
Fri parkering på de stora parkeringsplatserna vid TanumStrand , följ skyltning och anvisningar från funktionärer. Möjligheterna att parkera i Havstenssund är mycket begränsad (och här gäller ordinarie parkeringsregler) - ta bussen från TanumStrand!

BUSSAR TILL STARTEN
Du tar bussen till starten, med påstigning vid TanumStrand Spa & Resort. Din nummerlapp gäller som biljett. Bussarna är bara för dig som ska springa loppet. Var snäll och ta den buss som gäller för din starttid! Bussen kommer att avgå 50 minuter före din starttid.

Bussen är ditt sätt att ta dig till starten, det är väldigt svårt att hitta parkeringsplats i Havstenssund.

START
Fotbollsplanen, Havstenssund. Loppet kommer att genomföras i startgrupper.

Startgrupp Klockan Bussen lämnar Tanumstrand
Tävling 10.00 09.10
Motion 10.30 09.40
Motion 11.00 10.10

Vid anmälan väljer du startgrupp, vill du byta så loggar du in i din profil i EQ Timing (länk) och ändrar själv. Observera att det endast går att byta till en startgrupp med lediga platser (max 300 platser per grupp).

Du som vill tävla om de främsta placeringarna, hederspriserna och poäng i Outnorth Trailtour, ska starta i första startgrupp Tävling.

MÅL
På bryggan vid Tanumstrand Spa & Resort.

NUMMERLAPPSUTDELNING
Här hämtar du din nummerlapp och ställer eventuella frågor. Nummerlappsutdelningen finns vid målarenan vid Tanumstrand Spa & Resort, Grebbestad. OBS: Nummerlappen kan endast hämtas här, inte vid starten i Havstenssund!

Öppettider:
Fredag kl 16.00–20.00
Lördag kl 7.30–17.30

För att hämta din nummerlapp uppger du namn och startnummer för personalen vid nummerlappsutdelningen. Du får ett SMS med ditt startnummer kl 10 dagen innan loppet.

NUMMERLAPP
Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar – återanvändning är bra! På din nummerlapp sitter ett tidtagningschip, låt det sitta där. OBS: Nummerlappen kan bara hämtas på TanumStrand, inte vid starten!

OUTNORTH TRAILTOUR
Bohusläns Bästa är finaltävling i Outnorth Trailtour, en tävlingsserie som hade premiär 2019 och som syftar till att ge de som satsar på traillöpning en möjlighet till kvalitativa tävlingar med bra konkurrens. För dig som vill tävla om poäng i trailtouren, och om hederspriser, är det startgruppen Tävling som gäller.

Mer om Outnorth Trailtour

TOALETTER
Toaletter finns vid arenan, starten, samt vid energistationerna.

ÖVERDRAGSKLÄDER
Om du vill lämna överdragskläder (t ex en tunn jacka och byxor) vid starten i Havstenssund så tar du en påse, skriver ditt startnummer på en klisterlapp som du fäster på påsen, och lämnar sedan in påsen på angiven plats vid starten. Kläderna transporteras till TanumStrand och hämtas vid målarenan. Observera att det inte går att lämna i hela väskor och att vi inte ansvarar för eventuella värdesaker.

VÄSKINLÄMNING
Du kan lämna in din väska vid målarenan till en kostnad av 50 kr. Vi ser dock gärna att du som har möjlighet att förvara väskan i bil eller på boende i närheten i första hand nyttjar den möjligheten.

NAMNBYTE
Namnbyte kan göras mot en avgift på 200 kr. Du gör själv ändringen i anmälningssystemet. Här finns en guide för hur du gör. 9 oktober är sista dag för namnändring.

FÅR MAN TA HUNDEN MED SIG IN I LOPPET?
Nej, det får man inte. Dels av hänsyn till andra löpare som kan vara hundrädda, men även av en framkomlighets- och säkerhetsaspekt för alla löpare, eftersom stora delar av banan går på smala stigar. Så vovven får stanna hemma.

Under loppet

BANAN
Banan är markerad med orangea flaggor samt pil- och kilometerskyltar i terrängen. Vissa partier är smala och trixiga, ta det försiktigt! Det kommer mer lättlöpta partier längre fram där du kan sträcka ut och springa om.

OBS: Det är inte tillåtet att springa med skor med metalldubb, detta för att skydda vår vackra natur.

ENERGISTATIONER
Tänk på att det är viktigt att redan tidigt i loppet kontinuerligt få i dig vätska och energi! Vid våra energistationer laddar du upp med ny energi så att du kan fortsätta skutta fram. På samtliga finns Enervits sportdryck och vatten. Bananer och bullar är annat gott du kan fylla på med. Även vid målet serveras dricka och tilltugg.

Ta gärna med dig en egen kåsa att använda vid energistationerna, då går det åt färre pappersmuggar, de är återvinningsbara – men ändå.

En god idé är att ta med sig egen vätska, då kan du dricka kontinuerligt och när det passar dig.

MAXTID/REPTIDER
Vid energistationerna dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Det innebär att det inte går att fortsätta loppet efter det. Detta är för din säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Everts Sjöbod, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen!

Station Km Reptid
Saltviks Camping 9,4 14.30
Everts Sjöbod, Grönemad 15,3 16.30

NEDSKRÄPNING
...längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Vid energistationerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG
Ifall du tvingas bryta loppet av någon anledning, gå till Tävlingsexpeditionen och meddela funktionärerna där att du har brutit. Detta är viktigt, så att inte en sökinsats dras igång när du i själva verket sitter i jacuzzin.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD
Vid energistationerna finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan i TanumStrand. Nödnumret på din nummerlapp går till Tävlingsledningen. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring alltid 112 direkt!

Efter loppet

DUSCH & OMKLÄDNING
På TanumStrand Spa & Resort finns möjligheter till dusch och omklädning efter loppet.

  • Dusch i Hamnen/Marinan kostar 30 kr per polett.
  • Stora Blå Familjebad med dusch, bastu, pool och jacuzzi kostar 120 kr per person.

PRISUTDELNING och BANKETT
Alla som fullföljer sitt lopp får Bohusläns Bästas medalj. Hederspriser till de tre främsta i tävlingsklasserna (dam resp herr). Prisutdelningen sker på arenan ca kl 13.00. För den totala Trailtouren sker prisutdelning på banketten på TanumStrand ca kl 19.

RESULTAT
Liveresultat finns på hemsidan: bohuslansbasta.se/live

KONTAKT
Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE
#bouslänsbästa

STORT LYCKA TILL!

Instagram

@bohuslansbasta
Triften trivs bland granitklipporna. Det kommer du också göra...🩷 #bohuslänsbästa #tanumstrand #trailsofswe #dacia #outnorthtrailtour #asics #enervit #trailrunningsweden #kvillebynssk #tedactive #västsverige #westsweden
🌊
#bohuslänsbästa #tanumstrand #trailsofswe #dacia #outnorthtrailtour #asics #enervit #trailrunningsweden #kvillebynssk #tedactive #västsverige #westsweden
Upp. Ner. Upp igen. Tekniskt traillöpning och vyer💯
Oregelbundna granitklippor, fullt fokus och häpnadsväckande vyer🤩. #bohuslänsbästa #tanumstrand #trailsofswe #dacia #outnorthtrailtour #asics #enervit #trailrunningsweden #kvillebynssk #tedactive #västsverige #westsweden

Nyhetsbrevet

Som prenumerant får du all aktuell information från oss direkt i inkorgen Du får även tillgång till erbjudanden från våra partners med bland annat 20% rabatt på alla Asics trailskor hos Outnorth.

I samarbete med